Вівторок, 19.09.2017, 16:17
Вітаю Вас, Гість | RSS
Форма входу
Пошук

 

BaseFood
 
Партнер№1
Alma Mater Sudiorum, Університет Болоньї (UNIBO)
 UNIBO був заснований 1088 році та вважається найстарішим університетом Західної Європи. Даний університет є одним із найважливіших закладів вищої освіти у Європі, в якому навчаються більш ніж 100.000 студентів, існує 23 факультети, 69 кафедр, 3000 навчальних дисциплін та працює 3000 адміністративного персоналу. Відповідно до напрямку діяльності університет розділений на 4 комплекси регіону Романія (Чезена, Форлі, Равенна та Ріміні). Університет Болоньї успішно приймав участь у Рамковій Програмі 6, Європейською Комісією було профінансовано 103 проекти по різним спеціальним програмам. Від початку існування Рамкової Програми 7 до теперішнього часу було відібрано 32 проекти для фінансування. Дослідна діяльність Університету Болоньї координується автономно відділами університету. Так у проекті BaSeFood беруть участь 3 відділи університету. Три головні наукові співробітники, які беруть участь у проекті BaSeFood, належать до Університету Науки Харчування (Food Science University), який знаходиться у Чезені, де здійснюється наукова діяльність у галузі харчового сектору, починаючи від сировини та закінчуючи хімією, технологією, мікробіологією, економікою. Відділ Агроекологічної Науки та Техніки (Department for Agroenvironmental Science and technology) (DiSTA) був заснований у 2001 році, дослідна діяльність якого спрямована на сферу науки про сільськогосподарські культури: фізіологія, генетика, хімія, якість продуктів, патологія, ентомологія та мікробіологія. Дослідницька діяльність здійснюється за допомогою повністю обладнаних для цього полів та лабораторій. Відділ Біохімії (Department of Biochemistry) "G. Moruzzi” Університету Болоньї (Італія) об’єднує всіх науковців задіяних у сферу біохімії. Діяльність даного підрозділу стосується біохімічних аспектів харчових компонентів з метою запобігання харчових недуг, розвитку оптимального харчування та здоров’я. Відділ Науки про Харчування (Department of Food Science) – діяльність торкається усіх аспектів науки про харчування: харчова та аналітична хімія, способи вирощування зернових культур, жири, м’ясні продукти, напої, та всі інші готові харчові продукти, а також харчова мікробіологія. Спеціалісти: Професор Філіппо Д'Антуоно (Prof. Luigi Filippo D'Antuono) - координатор Доктор Алессандра Бордоні (Dr. Alessandra Bordoni) Юридична адреса та контакти: Alma Mater Studiorum, University of Bologna - UNIBO Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agroambientali - DiSTA Viale Fanin 44 - 40127 Bologna – Italy Mail: dantuono@agrsci.unibo.it Тел.: +390512096642 Факс: +390512096241
 
Партнер№2
Інститут Харчових Досліджень (Institute of Food Research) (IFR), Великобританія IFR знаходиться у межах Нориджського науково-дослідного парку; недалеко також розташовані Університет Східної Англії, Центр Наукового Дослідження Рослин, Норидж та Норкфолк Університети (Системи медичного обслуговування Великобританії). IFR забезпечує ресурсну базу для проведення основних та стратегічних досліджень щодо Безпеки та Якості Їжі та Харчування. Даний інститут фінансується Науковою Радою з Біотехнологій та Біологічних Наук (BBSRC), тут налічується біля 300 працівників, 100 відряджуваних вчених та студентів. Цілями IFR є: - Стати визнаним світовим лідером з питань безпеки їжі, харчування та здоров’я, харчових речовин та інгредієнтів; - Використовувати результати досліджень на користь суспільства та промисловості; - Передавати результати досліджень користувачам; - Слугувати ресурсною базою для наук пов’язаних із харчуванням у Великобританії та по всій території Європи; - У довгостроковому періоді знайти певні рішення та розширити можливості для досягнення добробуту суспільства та покращення якості життя. Попередній досвід та можливості: Дослідницька діяльність IFR здійснюється у межах трьох взаємопов’язаних сфер: Безпека Їжі, Харчування та Здоров’я, Харчові Речовини та Інгредієнти. Переважна більшість персоналу інституту займає академічні посади в межах та за межами Великобританії, працює у Національних та Європейських Комітетах, оціночних комісіях та редакційних колегіях. IFR бере участь в проектах ЄС з середини 1980-х років. У конкурсах РП6 IFR був учасником у 12 проектах, в трьох з яких виступав координатором [IP, NE, STREP]. Спеціалісти: Пол Фінглас (Paul Finglas) Пол Крун (Paul Kroon) Юридична адреса та контакти: Institute of Food Research Norwich Research Park Colney Norwich NR4 7UA UK
Тел.: +44(0)1603 255000 Факс: +44(0)1603 507723 Email: ifr.communications@bbsrc.ac.uk Веб сайт: http://www.ifr.ac.uk/
 
Партнер№3
Грецький Фонд Охорони Здоров’я (Hellenic Health Foundation), Греція (HHF)
 HHF це некомерційна організація, яка знаходиться у Афінах, Греція. Діяльність даної організації стосується сфери дослідження здоров’я та гарантує, що суспільство належним чином проінформовано про важливі питання. Головною ціллю установи є проведення, стимулювання та підтримка досліджень з метою покращення здоров’я та запобігання захворюванням. Для забезпечення даної мети Фонд співпрацює з грецькими та міжнародними інституціями, організаціями та суб’єктами, з метою створення та розповсюдження інформації про здоров’я. Діяльність HHF включає: проведення досліджень та збір інформації, участь у національних та міжнародних наукових мережах, обмін інформацією, організація конференцій, семінарів та дискусій, планування лекцій, публікації та поширення результатів проекту. Дослідницька діяльність координована даною групою та стосується даного проекту описана нижче: З 1992 року HHF здійснив ряд дослідницьких проектів, більшість з яких були спільно фінансовані Грецьким Генеральним Секретаріатом з досліджень та технологій, а також Європейським Союзом та мали на меті закладення основи для проведення систематичного дослідження грецької традиційної їжі та рецептів приготування. У рамках РП6 EuroFIR команда координувала робочий пакет щодо традиційної їжі (01-01-2005 до 01-09-2006), а досвід отриманий при вивченні грецької їжі слугував основою для поступового створення загальної методології для дослідження традиційної їжі по всій території Європи. З 1990 року HHF здійснює координацію ініціативи DAFNE (Мережева Продовольча База Даних), що підтримується ЄС та була визнана Європейською Комісією як «Історія успіху». Основна мета DAFNE полягає у гуртуванні всіх європейських країн для проведення порівняння харчових звичок населення своїх країн та здійснення моніторингу тенденцій харчового сектору, шляхом створення динамічної, регулярно поновлюваної харчової бази даних.
 
Спеціалісти: Професор Антоніа Трічополо (Prof. Antonia Trichopoulou, M.D.) Еффі Васілополо (Effie Vasilopoulou, BSc) Юридична адреса та контакти: 10-12 Tetrapoleos Street GR-115 27, Athens, Greece
Тел: +302107770697
Факс:+302107770771
Email: info@hhf-greece.gr Веб сайт: http://www.hhf-greece.gr
 
Партнер№4
Національний Інститут Здоров’я (National Institute of Health), Португалія (INSA)
 INSA – центральний орган Міністерства Здоров’я. INSA, як головна установа, що займається проблемами Здоров’я Суспільства складається з Відділів, Лабораторій, які знаходяться в Лісабоні, Опорту та Агуас де Моура. INSA являється Національною Довідковою Лабораторією та Національною Обсерваторією Охорони Здоров’я, всі одиниці якої проводять дослідження та підготовку кадрів, розвивають програми контролю якості та надають лабораторні послуги громадськості, забезпечують науково-технічну підтримку Міністерства Здоров’я з метою заохочення та розробки програм та проектів, а також проводять наукові дослідження в галузі охорони здоров’я. В Інституті працює близько 600 співробітників, деякі з яких мають найвищу кваліфікацію. Як Національна Довідкова Лабораторія, INSA просуває програми забезпечення якості та методів стандартизації, а також здійснює оцінку з відповідними державними органами охорони здоров’я, управління та ефективність Національних лабораторій Медичного Обслуговування. Попередній досвід та можливості: Департамент Харчових продуктів та Харчування (DAN) є одним із відділів INSA, основною компетенцією якого є проведення прикладних досліджень в харчовій науці, особливо лабораторної та епідеміологічної природи, у таких галузях як: Мікробіологія, Хімія, Токсикологія, Броматологія, Харчування, Харчові Добавки та Забруднюючі Речовини. DAN реалізує наукові дослідження та розробки в області продовольства та харчування; досліджує та оцінює склад харчових та дієтичних продуктів, а також харчових добавок; проводить аналіз лабораторних досліджень на вимогу різних суб’єктів (приватних чи державних, національних чи іноземних); забезпечує науково-технічну підтримку національної спільноти; виступає у якості невід’ємної частини Національної Довідкової Лабораторії. DAN приймав участь у декількох проектах ЄС (EUROFOODS, EURONUT, EFCOSUM, SENECA, TRASNFAIR study, HALE) та являється поточним партнером в Європейській Харчовій Інформаційно - Ресурсній Мережі Досконалості (EuroFIR). В рамках харчового законодавства, DAN надає консультаційні послуги приватним та державним компаніям для реалізації директив ЄС (наприклад, дозвіл на харчові добавки, ГМО та інше). DAN має великий досвід у проведенні харчового аналізу з метою визначення потенційного впливу продуктів харчування на здоров’я, а також дотримання вимог щодо складу харчів, якості та маркування. Науковий персонал займається діяльністю, що має на меті стандартизацію аналітичних методологій та виробництва, а також гармонізацію національного та європейського законодавства пов’язаного з харчовим сектором. Наукові працівники часто являються національними експертами у міжнародних комітетах: Міжнародна Організації зі стандартизації, Європейський Комітет зі стандартизації, ФАО/ВТО – Комітет Кодексу Харчових добавок та з питань харчування та харчових продуктів для конкретних продовольчих цілей. Спеціалісти: Гелена Соарес Коста (Helena Soares Costa) Юридична адреса та контакти: National Institutes of Health 9000 Rockville Pike Bethesda, Maryland 20892 Тел.: 301-496-4000 E-mail: NIHinfo@od.nih.gov Веб сайт: http://www.nih.gov/
 
Партнер№5
Одеська Національна Академія Харчових Технологій (Odessa National Academy of Food Technologies) (ONAFT), Україна ONAFT є одним із найбільших державних закладів вищої освіти та дослідних інституцій в Україні, сфера спеціалізації якого це Харчова Наука та Технології. ONAFT має найвищий (4-ий) рівень акредитації. На сьогоднішній час в ONAFT працює біля 60 професорів та 300 кандидатів наук. В академії налічується 7 факультетів та 2 інститути, обидва пов’язані зі сферою Харчової Науки та Технологій. Група науковців була нагороджена Державною Премією України по Науці та Технологіям у 2002 році за цикл наукових робіт, який отримав назву «Наукові основи технології для виробництва рослинних біополімерних комплексів – харчові волокна та їх використання для лікувально-профілактичного харчування». Головними сферами дослідницької діяльності є створення та розробка різних харчових продуктів, таких як схеми нових видів харчових продуктів з традиційної та нетрадиційної сировини; нове обладнання, оптимізація виробництва на харчових та зернопереробних підприємствах; нові види добавок та комбікормів і відповідні технологічні схеми; ONAFT є членом Європейської мережі ISEKI-FOOD-2 та ISEKI-MUNDUS проекту. Група високо досвідчених експертів з різних факультетів, таких як Біохімія та Мікробіологія, Фізика, Технологія Обробки Зерна, Громадське та Індивідуальне Харчування, Органічна Хімія, мають на меті досліджувати біоактивний склад традиційної української їжі. Спеціалісти: Леонід Капрелянтс (Leonid Kaprelyants) Професор Сергій Федосов (Prof. Sergiy Fedosov) Юридична адреса та контакти: вул. Канатна, 112 Одеса Україна 65039 Тел.:+380 (482) 29 10 17, +380 (482) 22 80 42
Е-mail: postmaster@onaft.edu.ua Веб-сайт: http://www.osaft.odessa.ua
 
Партнер№6
Ужгородський Національний Університет (Uzhhorod National University) (UZHNU), Україна
 
Партнер№7
Московський Державний Університет Харчового Виробництва (Moscow State University of Food Production) (MSUFP), Російська Федерація
Московський Державний Університет Харчового Виробництва - це Технологічний Університет діяльність якого зосереджується на освіті, науці, інжинірингу та управлінні. Він займає лідируючі позиції в Росії у підготовці спеціалістів харчової промисловості. MSUFP пропонує навчання за 28 спеціальностями, що ведуть до кваліфікації дипломованих спеціалістів у 3-х областях та дають ступінь бакалавра та магістра, крім того існує більш ніж 40 професійних освітніх програм підвищення кваліфікації та перепідготовки фахівців у сфері харчової промисловості. Університет проводить фундаментальні та прикладні дослідження, а також технологічні та дослідно-конструкторські роботи у сфері харчових технологій. Основні напрямки досліджень з підготовки фахівців є: здорове харчування та переробка сільськогосподарської сировини; вдосконалення технологій та обладнання, що забезпечують безпеку харчових продуктів та їх зберігання; сучасні інформаційні технології в освіті, науці, інжинірингу, економіці та управлінні в галузі харчової промисловості. MSUFP успішно співпрацює з кращими іноземними університетами: Університет Хоенхайм та Технічний Університет Дрездена (Німеччина), Університет Оулу (Фінляндія), ENSAIA (Франція), Університет Прикладних Наук Південної Швейцарії та Університет Лафборо (Великобританія), Університет Сегед (Угорщина), Монгольський Державний Університет Науки та Технологій, Корейський Харчовий Дослідний Інститут. Спеціалісти: Професор Дмитро Карпенко (Prof. Dmitry Karpenko) Юридична адреса та контакти: 11, Volokolamskoe shosse Moscow 125080 Russia Веб сайт: www.mgupp.ru
 
Партнер№8
Spread European Safety European Economic Interest Grouping (SPES GEIE), Рим , Італія
SPES GEIE це угрупування, яке складається з 12 країн ЄС Федерації Харчової Промисловості:
1) Національна Асоціація Харчової Промисловості (ANIA) Франція;
2) Італійська Федерація Харчової Промисловості (FEDERALIMENTARE) представляє інтереси італійської харчової промисловості;
3) Федерація Харчової Промисловості (FEVIA) Бельгія;
4) Федерація Харчової Промисловості Республіки Чехословаччина (FFDI);
5) Федерація Харчової Промисловості Угорщини (FHFI);
6) Асоціація Харчової Промисловості (FIAA): представляє 33 галузі австралійських виробників продуктів харчування;
7) Датська Харчова Федерація (FI);
8) Іспанська Федерація Харчової Промисловості (FIAB) промислова асоціація, що включає переважну більшість іспанських виробників продуктів харчування (32 галузі);
9) Португальська Агропродовольча Федерація (FIPA);
10) Союз М'ясо – Молочних Харчових Виробників Туреччини (SETBIR);
11) Федерація Грецької Харчової Промисловості (SEVT) представляє біля 80% Грецької харчової промисловості;
12) Торгово-Промислова палата Словенії Сільськогосподарських та Харчових Підприємств (CCIS-CAFE) SPES GEIE створений, щоб полегшити участь його членів у Рамкової Програмі 6 Європейського Союзу щодо технологічних досліджень, розробок спрямованих на діяльність Європейського Дослідного Простору, а також досягнення прибуткової співпраці її членів у реалізації технологічних досліджень та застосування ноу-хау. Діяльність Групи стосується:
а) сприяння, організація та проведення науково-технічних досліджень, статистичного та економічного спостереження та удосконалення;
б) оголошення результатів діяльності через проведення конференцій, зустрічей, інформаційних кампаній, публікацій, поширення електронної інформації та інших ініціатив, відповідно до прав та інтересів її членів. SPES GEIE координував SSA "SMEs-NET” (Рамкова Програма 5), виступає координатором проекту "TRUEFOOD- Traditional United Europe Food ” («Традиційна Їжа Європи») (Рамкова Програма 6), створив систему професійної підготовки та 11 начальних закладів (TDU), а також бере участь у CA "ENFFI- Європейська Мережа Фінансування Інновацій у харчову сферу” (Рамкова Програма 6). Спеціалісти: Доктор Даніела Россі (Dr Daniele Rossi) Андраш Себок (Andras Sebok – Республіка Чехословаччини)
 
Партнер№9
Економічна Академія, Бухарест (Academy of Economic Studies) (ASE), Румунія
ASE є найкращим державним економічним університетом Румунії. Тут налічується близько 2200 вчених, більш ніж 46,000 студентів, 9 факультетів, з яких факультет Торгівлі та факультет Сільськогосподарської Економіки та Економіки Навколишнього Середовища вважаються найкращими. Факультет торгівлі має 3 спеціальності: Торгівля, Товари, Туризм та Послуги. Наукові дослідники товарів займаються сировиною та проблемами імпорту-експорту продуктів харчування, а саме: визначення відхилень у якості товарів, які з’явилися у логістичному ланцюзі, планування термінів, умов зберігання, транспортування та умов продажу продуктів харчування; оцінка поживної цінності їжі. Факультет Сільськогосподарської Економіки та Економіки Навколишнього Середовища налічує велику кількість студентів та навчальних дисциплін та має 2 спеціальності: Сільськогосподарська Економіка та Економіка Навколишнього Середовища. Спеціалісти: Кармен Костеа (Carmen Costea) Александру Строя (Alexandru Stroia) Юридична адреса та контакти: 6, Romana Square, district 1, Bucharest
010374, Romania Тел.: +4.021.319.19.00; +4.021.319.19.01 Факс: +4.021.319.18.99 Веб сайт: http://www.ase.ro
 
Партнер№10
Асоціація Біологічних Господарств «Елкана» (Biological Farming Association "Elkana”), Тбілісі, Грузія (ELKANA)
ELKANA, недержавна грузинська організація, яка була заснована у серпні 1994 року. З 1996 року «Elkana» стала членом Міжнародної Федерації Руху за Органічне Сільське Господарство (IFOAM). Членами організації є фермери з різних регіонів Грузії. Членство в організації відкрито для будь якого громадянина Грузії, який зацікавлений у розвитку органічного сільського господарства країни, а також захисту навколишнього середовища. У теперішній час асоціація налічує більш ніж 500 членів та 45 працівників. Програма діяльності «Elkana» включає: органічне розширення сільського господарства; органічний продаж на ринку; збереження та стале використання сільськогосподарського розмаїття; мобілізація громад та розвиток процесів допомоги в сільських районах; розвиток сільського туризму та підтримка місцевої традиційної їжі та виробництва вина; підвищення суспільної обізнаності щодо важливості розвитку органічного сільського господарства; лобіювання прав органічних фермерів. Послуги «Elkana»: консультації щодо переходу до органічного сільського господарства та планування бізнесу, оптимізація фермерських господарств; проведення тренінгів та семінарів стосовно органічного сільського господарства, розширення методології та бізнес планування, мобілізація громадськості, сільський туризм, сільськогосподарська різноманітність, традиційне виробництво & переробка та біобезпека. Діяльність асоціації здійснюється через 5 функціональних підрозділів: Розвиток органічного Сільського Господарства; Мобілізація Суспільства та Розвиток Сільських Районів; Агробіорізноманітність; Зв’язки з Громадськістю. "Elkana” здійснює свою діяльність за допомогою іноземних організацій, а також фінансується певними з них, а саме: Консорціум Фінансистів (EED), Misereor – Німеччина, Oxfam Novib – Нідерланди, Програма ООН щодо Розвитку та Глобального Екологічного Фонду; Швейцарське Агенство щодо Розвитку та Співробітництва; EPER/HEKS – Швейцарія; Авалон Фонд – Нідерланди. Спеціалісти: Маріам Йордадзе (Ms. Mariam Jorjadze) Юридична адреса та контакти: 16 Gazapkhuli str., 0177, Tbilisi, Georgia Тел/Факс: +995 32 536487 Е-mail: biofarm@elkana.org.ge Веб сайт: http://www.elkana.org.ge
 
Партнер№11
Відділ Харчування та Обміну Речовин, Інститут Медичного Дослідження, Університет Белграду) (Department of Nutrition and metabolism, Institute for Medical Research,University of Belgrade) (IMR), Сербія
IMR це багато відомчий інститут, який поєднує базові та клінічні науки. В Інституті працює близько 60 науковців, чверть з яких являються аспірантами. IMR складається з 6 дослідних груп, кожну з яких очолює Головний дослідник. Відділ Харчування та Обміну Речовин є одним із шести дослідних відділів IMR (веб сайт - www.srbnutrition.info). Попередній досвід та можливості: вчені Відділу Харчування та Обміну Речовин підготовлені в таких напрямках, як харчування, молекулярна біологія, біохімія, біологія, внутрішня медицина та громадське здоров’я. Наші дослідники виявили зв’язки між факторами харчування та ризиками ожиріння, цукрового діабету, серцево-судинних захворювань, печінки та її регенерації, до і після внутрішньоутробного розвитку та психічним здоров’ям. Дані наукові погляди сприяли становленню національній та міжнародній співпраці у формі дослідницьких мереж. Відділ Харчування та Обміну Речовин приймав участь у декількох Проектах ЄС Шостої Рамкової програми: Euro FIR - Європейська Харчова Інформаційна Ресурсна Мережа (www.eurofir.net) EURRECCA – Гармонізація рекомендацій щодо харчування по всій території Європи з особливим акцентом на уразливі групи населення та розуміння споживачів (www.eurreca.org) DIETS – Покращення Стандартів Освітнього Навчання в країнах Європи, тематична мережа для дієтологів в Європі (http://www.thematicnetworkdietetics.eu) Спеціалісти: Марія Глібетік (Maria Glibetic, PhD) Юридична адреса та контакти: 4 Dr Subotica, Belgrade Тел.: +381112685788, +381112684484 Факс: +381112643691 Веб сайт:
 
Партнер№12
Університет Харчових Технологій (University of Food Technologies), Пловдив (UFT), Болгарія
UFT, наступник Вищого Інституту Харчової Промисловості, заснованого у 1953 році, є престижним навчальним та науковим центром в області технологій продовольства та напоїв та туризму. Університет є єдиним у Болгарії та на Балканському Півострові, діяльність якого стосується всіх аспектів науки про харчування, інжинірингу та технологій. Він має великий досвід роботи в галузі харчової хімії, біохімії, мікробіології та сенсорного аналізу, а також споживчих досліджень. Університет пропонує програми в області продуктів харчування та біотехнологій, громадського харчування, туризму, промислового управління, теплотехніці, обладнання для харчової промисловості, процесів автоматизації та контролю, комп’ютерних систем для більш ніж 3500 студентів. Факультет Громадського Харчування та Туризму об’єднує досвід трудового колективу щодо практики та наукових досліджень в галузі харчування, здорової їжі, кулінарних технологій, традиційної їжі та споживчих досліджень, функціональних властивостей продуктів харчування. Факультет Збереження Продуктів Харчування та Систем Охолодження зосереджує своє дослідження на технологіях зберігання фруктів та овочів, розробки нових видів продуктів харчування, вивчення біоактивних компонентів та їхніх властивостей. Факультет Зернових Технологій концентрує свою увагу на розвитку традиційних зернових продуктів в області технологій та підвищення якості. Факультет Біотехнологій бере активну участь в розробці функціональних продуктів харчування, досліджує традиційні ферментовані зернові продукти, виявлення та виділення природної мікрофлори бродіння, ферментація зернових продуктів з одно та змішаних молочнокислих бактерій та дріжджових культур, пробіотичні властивості штамів, та інше. Факультет Рослинних та Ефірних Масел зосереджується на технології та виробництві традиційних овочів, ефірних масел та рослинних екстрактів та продуктів, а також досліджує їх властивості та вплив на здоров’я людини. Спеціалісти: Професор Йорданка Алексіва (Prof. Iordanka Alexieva) Юридична адреса та контакти: 26 Maritza Boulevard Plovdiv 4002 Plovdiv Тел. ++359 32 643 005; Факс:++359 032 644 102; E-mail: uht@uft-plovdiv.bg Веб сайт: http://uft-plovdiv.bg
 
Партнер№13
Єдітепе Університет (Yeditepe University), Стамбул (YEDITEPE), Туреччина
YEDITEPE відомий Турецький Університет у якому навчається близько 16,000 студентів за ступенем бакалавра та магістра. Yeditepe має сильну інфраструктуру з широким колом шкіл та закладів пов’язаних зі сферою здоров’я, а саме: Школа Медицини, Школа Науки про Здоров’я, включаючи Відділ Харчування та Дієтології, Школа Інжинірингу з відділеннями Харчового Інжинірингу та Біотехнологій та Генетики. Співпраця між відділами Гастрономії, Харчових Технологій та Харчування та Дієтології допоможе нам розглянути питання біоречовин щодо обробки, біологічних характеристик продуктів харчування регіону, а також збереження традиційної кухні. Спеціалісти: Доктор Байк Кокаоглу (Dr. Bike Kocaoglu BSc., MSc., Ph.D.) Доктор Осман Хайран (Dr. Osman Hayran) Юридична адреса та контакти: Inonu Mah. Kayisdagi Cad. August 26 Overlay Atasehir 34755 - Istanbul Тел.:(0216) 578 00 00 Веб сайт: http://www.yeditepe.edu.tr
 
 
CAPINFOOD
 
                      
 
Покращення сприятливих умов та підвищення громадської обізнаності щодо інновацій у харчовому секторі Південно-Східної Європи шляхом багатостороннього співробітництва
 
Ідентифікаційний номер проекту: SEE/ B/0027/1.3/X
 
Загальні цілі проекту: Головною метою проекту CAPINFOOD є забезпечення сприятливих умов для інноваційної діяльності у харчовому секторі шляхом створення допоміжної інституційної структури та підвищення громадської обізнаності щодо інновацій у харчовому секторі через багатостороннє співробітництво.
 
 
  
 
Особливими цілями (завданнями) проекту є:
· Розвиток національних інноваційних стратегій
· Покращення координаційного механізму з метою сприяння інноваційній діяльності;
· Набуття досвіду Південно-Східних Європейських (South East Europe, SEE або ПСЄ - українською) організацій у використанні ефективних інструментів (сприянню інновацій);
· Пропагування використання інструментів інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) з метою стимулювання інноваційної діяльності;
· Розвиток систем управління для інституцій (організацій) з метою надання колективних послуг із підтримки інновацій підприємств малого і середнього бізнесу (МСП) харчової галузі;
· Підвищення обізнаності щодо інновацій серед підприємництва у харчовій сфері;
· Розповсюдження результатів діяльності серед широкого загалу (різних спільнот), а також у харчовому секторі (для представників підприємницької діяльності);
· Залучення (інтеграція) країн, що не є членами ЄС, у розвиток Південно-Східного Європейського співробітництва (SEE або ПСЄ);
· Проголошення ПСЄ (SEE) регіональним форумом з метою об’єднання зусиль та обміну успішними підходами (для сприяння інновацій).
 
Концепція проекту:
 
WP0  Підготовча діяльність
WP1  Транснаціональний проект та фінансове управління
WP2  Інформаційна діяльність
WP3  Аналіз середовища інновацій
WP4  Розробка стратегій та інструментів для розвитку (інноваційного) потенціалу
WP5  Підвищення громадської обізнаності
WP6  Установи соціально-економічного та природоохоронного потенціалу
WP7  Розробка та дослідне тестування проектного управління та інноваційної підтримки
Координатор проекту:
Фонд Науки та Техніки Угорщини (Hungarian Science and Technology Foundation
– TETALAP (Hungary)
 
Партнери проекту:
 
1 Фонд Науки та Техніки Угорщини – TETALAPУгорщина
2 Некомерційне підприємство Campden BRI – CBHUУгорщина
3 Інститут комп’ютерної техніки та автоматизації Угорської академії Наук – MTA- SZTAKIУгорщина
4 Федерація Грецької Харчової Промисловості – SEVTГреція
5 Університет Мілану, Департамент Сільського Господарства, Продовольства та Економіки Природокористування – UMILІталія
6 Національний Інститут із Досліджень та Розвитку Продовольчих Біоресурсів – IBAРумунія
7 Торгово-Промислова Палата Словенії, Палата Сільськогосподарських та Харчових Підприємств – CCIS-CAFEСловенія
8 Університет Пловдіву – UPБолгарія
9 Гентський Університет – UGENTБельгія
10 Асоціація Роботодавців Хорватії – HUPХорватія
11 Університет Белграду, Факультет Сільського господарства – UBСербія
12 Університет Східного Сараєва, Факультет Технологій – UESБоснія та Герцеговина
13 Ужгородський Національний Університет – UZHУкраїна

Очікувані результати

· Буде засновано форум для обміну знаннями та практики нових форм співпраці учасників (представників) харчового сектору з метою сприяння інноваційній діяльності у Південно-Східній Європі, (буде створена) мережа національних харчових технологічних платформ для покращення координаційного механізму інституційної структури, зниження перешкод для інновацій та стимулювання розвитку харчового сектору та інновацій. Створення національних харчових технологічних платформ буде здійснено у Болгарії, Сербії, Боснії та Хорватії.
· Буде розроблено спільну методологію щодо інформування уряду та підвищення громадської обізнаності відносно національних харчових інноваційних стратегій. Краще розуміння буде досягнуто щодо бар’єрів на шляху інноваційної діяльності у харчовому секторі у 9 ПСЄ країнах.
· Будуть розроблені спільні методи щодо покращення обміну знаннями між науковими організаціями та МСП: узагальнення, 2 посібники з керівництва, 3 блоки навчальних матеріалів щодо управління харчовим ланцюгом та використання ІКТ з метою прискорення інноваційної діяльності, обміну знаннями, керівної моделі надання послуг із підтримки інновацій організаціями, методів промислових моделей для колективного навчання та посвячення ідей. Велика кількість учасників з різних інституцій пройдуть навчання щодо нових методів у 9 країнах. Буде також розроблена спільна методологія кампанії з метою підвищення громадської обізнаності щодо інновацій у харчовому секторі, що буде апробована у 9 країнах. Будуть створені інтелектуальні засоби обміну знаннями з метою полегшення доступу молодих спеціалістів у харчовий сектор.
· Стійкість результатів буде забезпечуватися за рахунок підтримки роботи національних харчових технологічних платформ та форуму країн ПСЄ після закінчення проекту, те саме стосується і співпраці європейських національних харчових технологічних платформ. Інші організації ПСЄ можуть приєднатися до форуму, увесь інвентар (набір інструментів) ІКТ рішень щодо харчової промисловості та навчальні матеріали будуть використовуватися і після закінчення проекту, а також у випадку необхідності будуть оновлені. Будуть розроблені рекомендації для регіональних та національних європейських політичних суб’єктів, інституцій, громадських організацій, МСП у 9 країнах ПСЄ а також для ПСЄ в цілому.
Для додаткової інформації: Др. Дора Гру – Фонд Науки та Техніки (Угорщина) – TETALAP Тел: +36 1 214 771411; Факс: +36 1 214 7712; Електронна адреса: dora.groo@tetalap.hu Др. Андраш Себок – Некомерційне підприємство "Campden BRI Magyarország” (Угорщина) Тел: +36 1 433 1470; Факс: +36 1 433 1480; Електронна адреса:
a.sebok@campdenkht.com

Більш детальну інформацію по даному проекту --->   CAPINFOOD.docx

Європейська Технологічна Платформа "Їжа для життя”


Стратегія до 2020 року і далі


   Відомо, що європейська наукова спільнота тривалий час конкурує з північноамериканською та азіатсько-тихоокеанською, але ефект від досліджень в Європі є значно нижчим тільки тому, що отримані знання не втілюються в промисловість. Для вирішення так званого "європейського парадоксу” та поширення інноваційного процесу по всій території Європи, Європейська Комісія створила концепцію Європейських Технологічних Платформ, в результаті чого усі зацікавлені партнери в ключових економічних секторах мають залучатися до більш тісної співпраці для вивчення інноваційних перспектив, розвитку інновацій і дослідницьких програм та реалізації результатів наукових досліджень. Під егідою Союзу промислових компаній ЄС (CIAA), що є основною організацією харчової та агропромисловості, дана Європейська Техноло- гіч на Платформа "Їжа для життя” спрямовує свою діяльність у вищезгадані галузі промисловості, які є найбільшим виробничим сектором в Європі. Сьогодні зростає соціальна свідомість щодо можливостей покращення якості життя через здорове харчування та покращення стану навколишнього середовища шляхом сталого виробництва. Надання споживачами переваги якісним, зручним, різноманітним та здоровим продуктам, їхочікуваннящодо безпеки та сталого процесу виробництва окреслює основу для інноваційних можливостей. Європа вже зараз має статус світового лідера з високим рівнем інновацій та інвестицій у деяких напрямах, зокрема, безпеці їжі, прогнозі процесу виробництва та продовженні термінів зберігання продовольчих
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0